Naam  
E-mail  
Adres  
Stad  
Bericht  

Pro Vita Nieuws-blog

Meld u aan voor de Pro Vita nieuwsbrief:

Petities tegen uitbreiding abortuswet

 

Er zijn momenteel twee petities gaande tegen de uitbreiding van de abortuswet:

1) Het verzet tegen het wetsvoorstel ter versoepeling van abortus blijft groeien!

De open brief gepubliceerd in De Morgen en La Libre is door 750 artsen en andere zorgverleners ondertekend.
 
Nu hebben zich al meer dan 3500 ondertekenaars hierbij aangesloten (1400 zorgverleners en 2400 burgers) via de website https://abortus-avortement.be/nl.
 
Als u de parlementsleden wil laten zien dat er geen eensgezindheid bestaat over dit wetsvoorstel, kunt u de link delen met 2 zorgverleners (artsen, vroedvrouwen, verpleegkundigen en andere zorgverleners) tegen zaterdag?

Onze doelstelling? 3000 zorgverleners laten ondertekenen tegen zaterdag ✍️!
 
Bedankt, 

PS: hier de krachtlijnen van het verzet: de zorgverleners vinden abortus op 18 weken te ver gaan, verzetten zich tegen het banaliseren ervan en vrezen dat morele druk wordt uitgeoefend op hun geweten als de wet uitgevoerd wordt.

2) Zoals je weet, wordt in de Commissie Justitie gedebatteerd over een nieuwe abortuswet.

Zo willen bepaalde partijen dat het aantal zwangerschapsweken waarbinnen abortus wordt toegestaan, wordt verruimd tot 18 weken. Als men weet dat een foetus van 18 weken al reageert op geluid en prikkels van buiten af en de moeder reeds leven in de moederschoot voelt, is dit onverantwoord. Dit zal bovendien ook meer abortussen tot gevolg hebben.

Bijna was deze wetswijziging al goedgekeurd... maar op de valreep is om een 'tweede lezing' gevraagd door de oppositie in de Commissie Justitie. Hierdoor hebben we enkele weken uitstel gekregen. Net genoeg tijd om een actie op poten te zetten.

Deze petitie roept de Commissie Justitie en het Federaal Parlement op om het wetsvoorstel te verwerpen en in plaats daarvan nieuwe voorstellen in te dienen, die het aantal abortussen zullen verminderen, in plaats van vermeerderen:

https://www.citizengo.org/nl/lf/175514-petitie-voor-bescherming-van-het-ongeboren-leven-belgie

Teken je ook de petitie? En deel die met zoveel mogelijk bekenden! Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,
Comité Bezorgde Ouders en Grootouders