Naam  
E-mail  
Adres  
Stad  
Bericht  

Pro Vita Nieuws-blog

Meld u aan voor de Pro Vita nieuwsbrief:

Respect voor het leven en voor God in de grondwet

 

Terwijl in vele landen de wetgeving rond abortus wordt versoepeld, heeft de Hongaars premier Victor Orban de waardigheid van het menselijk leven vanaf de conceptie tot aan de natuurlijke dood in de grondwet laten plaatsen, met daarbij een verwijzing naar God en de Heilige Hongaarse koning Stefanus. 

Ook de Russisch president Vladimir Poetin gaat dezelfde richting uit en wil “de herinnering aan onze voorouders die ons de idealen van het geloof en God doorgaven” in de grondwet laten zetten, alsook de vermelding dat het huwelijk een verbintenis is tussen een man en een vrouw. Ook wordt de abortuswet in Rusland verstrengd, vooral op aandringen van de vrouw van premier Dmitri Medvedev.
bron: https://www.lemonde.fr/international/

In Polen werd een voorstel van de conservatieve partijen om de abortuswetgeving te verstrengen in de eerste lezing door het parlement goedgekeurd. Het gaat om een wetswijziging die het recht op abortus wil schrappen als het kind misvormd is of ongeneeslijk ziek. Tot nu toe mag in Polen een zwangerschap enkel worden afgebroken als het leven of de gezondheid van de moeder in gevaar is, na verkrachting of bij zware misvorming van het ongeboren kind. Het wetsontwerp wordt nu behandeld in commissies voordat het in tweede lezing in het parlement komt.
bron: De Standaard 16/04/2020